سایت دانلود مقاله و تحقیق دانشجویی در این مطلب قرار است یک نمونه تحقیق در مورد کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی شهری و روستایی که با فرمت پاورپوینت جمع آوری شده است قرار دهیم . این تحقیق مناسب دانشجویان عزیز می باشد.این نمونه پاورپوینت در ۲۳۷ اسلاید قرار داده شده است . شما می توانید از این تحقیق نهایت استفاده رو ببرید این تحقیق از چندین منبع جمع آوری شده است و مناسب برای شما کاربران عزیز میباشد. در این مقاله ، ما نحوه یادگیری در کاربرد جغرافیای طبیعی را به شما کاربران سایت دانشکده ها می آموزیم. نحوه یادگیری این مقاله درباره کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی شهری و روستایی می توانید یک پله از یادگیری در تحقیقات علمی شما را از دیگر افراد که علاقه به خواندن یا نوشتن مقالات و تحقیق ها را ندارن بالا ببرد. خب ما قسمتی از متن این پروژه را بطور نمونه برای شما قرار خواهیم داد.
پاورپوینت دانلود تحقیق در مورد کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی شهری و روستایی
بطور نمونه ما این پاورپوینت درباره کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی شهری و روستایی که در ۲۳۷ اسلاید تهیه و تنظیم شده است بطور نمونه در قسمت زیر برای شما قرار خواهیم داد.وبرای دانلود کامل این پاورپوینت باید خرید خود را کامل کنید تا بتوانید فایل کامل این تحقیق را دریافت کنید.
هدف کلی :
هدف کلی این درس آشنایی دانشجویان با کاربرد معقولانه مفاهیم و مضامین مربوط به هر یک از شاخه های جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی شهرها و روستاها می باشد.
تا از طریق این شناخت بتوانند توان و ظرفیت طبیعت را برای برنامه ریزی باز یابند و در طرح ها و پروژه های مربوط به بهره برداری از مواهب طبیعی و کاهش مخاطرات آن به کار گیرند.
جایگاه درس:
درس کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی شهری وروستایی ,جزو دروس اصلی رشته جغرافیا است.
کاربرد ژئومورفولوژی در برنامه ریزی شهری و روستایی
فصل یکم
ژئومورفولوژی و آمایش شهری
در واقع ویژگی های ژئومورفیک و توپوگرافیک یک مکان جغرافیایی نه تنها در پراکندگی ویا تجمع فعالیتهای انسانی موثر است، بلکه در نهایت یکی از عوامل موثر در شکـل و سیمـای فیزیکـی ساختهـای فضـایی نیز به شمار می آید.
به علاوه برنامه ریزی های زیربنایی شهر به دور از تأثیرات شرایط توپوگرافی نبوده و نیست، زیرا توپوگرافی محل و جهت گیری ناهمواری ها در مسایلی نظیر ساخت و سازشهری و یا در ارگانیسم جابجایی جمعیت شهر و غیره نقش انکارناپدیری دارد.
به طور کلی واحدهای ژئومورفیک و عناصر توپوگرافیک به صور زیر بریک شهر اثر می گذارند، که با توجه به آنها می توان برای شهرهای موجود و یا درشهرهای آتی اقدام به برنامه ریزی نمود.
تأثیر در تکوین، پیدایش و به عبارت دقیق تر مکان یابی و جایگزینی شهرها
اثر گذاری بر توسعه فیزیکی سکونت گاههای شهری و تعیین سمت توسعه آنها
- نقش پردازی در الگوی پراکنش و توزیع فضایی شهرها،حوزه نفوذ و ارتباط نقاط شهری
- تأثیر در مورفولوژی و نقشه (ساخت وبافت) شهری
- متأثر ساختن سازه ها ، تأسیسات و شرایط خدمت رسانی شهری
- اثر نهادن بر فعالیتهای اقتصادی شهر
- کاربرد در شناسایی مراکز فراغتی و استراحتی نواحی پیرامون شهرها
الف ) واحدهای ناهمواری و انواع شهر
استقرار و پیدایش یک شهر بیش از هر چیز تابع شرایط محیطی و موقعیت جغرافیایی است.
عمده ترین عناصر موقع طبیعی عبارتنداز: فلاتها، کوهها و تپه ها، چاله ها و دره ها ، دشتهای مسطح (پدیپلین )، دشتهای پایکوهی، جلگه ها و سواحل ، ارتفاع و شیب زمین ، رودخانه ها و مسیل ها ، مخروط (افکنه ها، ماسه زارها ، پلایا و کویر، باتلاق، مرداب ، تالاب ، نیزار ، جنگل ، دریاچه ، دریا و امثال آن.
در رابطه با واحدهای اصلی ناهمواری ، نقش آنها در پیدایش و تکوین شهرها، می توان انواع شهر را از هم تفکیک نمود.
الف ) ۱- شهرهای کوهستانی
در سطوح کوهستانی به دلیل فقدان زمینهای مستعد کشاورزی ، مناسب تولیدی در زمینه تولیدات زراعی وجود نداشته و یااینکه در حدی نبوده است که بتواند به صورت مازاد تولیدات کشاورزی مبادله شود.
اصولاً اینگونه مناطق بیشتر محلی برای پرورش دام به شمار می آیند تا مسکن انسان، از این رو اجتماعات انسانی در این سرزمین ها بسیار کم و پراکنده بوده و در صورت بندی اجتماعی آن عمدتاً جوامع ایلی و کوچ نشینی را شامل می شود.
به طور کلی تیپولوژی شهرهای کوهستانی به صورت متمرکز و لیکن باز می باشد.
بهترین نمونه این حالت را می توان در شهرهای مسجدسلیمان ، میگون و فشم (دره جاجرود ) مشاهد کرد.
سه نوع استفاده رایج و معمولی از سرزمین های مرتفع عقلایی و منطقی به نظر می رسد. که عبارتند از:
- استقرار شهرها یا شهرکهای توریستی، تفرجگاهی، ورزشی ، درمانی و استراحتگاهی
- اجرای طرح های مربوط به جنگلداری و جنگلکاری ، ایجاد و یا تثبیت جنگلهای بومی و یا غیربومی و همچنین احیاء جنگلهای از جمله اقدامات مهم و لازم برای مناطق کوهستانی است)
- اجرای طرح ها و پروژه های مربوط به استفاده از مناسب آنها
admin 1 –
تحقیق در مورد کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی شهری و روستایی